martes, 8 de octubre de 2013


Filòsof Grec:

Socrates (Σωκράτης)
Socrates Louvre.jpg
Filosofia occidental Filosofia de l'edat antiga
Naixement: c. 470 aC (entre 471 i 469 aC)
Mort: 399 aC
Escola/tradició filosòfica: Filosofia grega, Escola socràtica menor
Idees destacades: Mètode socràtic, Ironia socràtica
Influït per: Anaxàgores, Parmènides, Pròdic, Diotima
Influí a: Plató, Aristòtil, Filosofia occidental
Vegeu el Portal:Filosofia

Sòcrates (Grec: Σωκράτης, Atenes, c. 470 aC - 399 aC) fou un filòsof grec, a qui es considera el fundador de la filosofia occidental. Només ens n'ha arribat informació per mitjà dels seus deixebles. En particular, els diàlegs de Plató ofereixen la font d'informació més fiable sobre Sòcrates que hi ha actualment
A partir de la descripció de Plató, Sòcrates pren renom especialment per la seva contribució al camp de l'ètica, i és també aquest Sòcrates platònic el que dóna el seu nom als conceptes de la ironia socràtica i del mètode socràtic, o elenchus. Aquest segon mètode és d'ús comú en una gran varietat de discussions; es tracta d'un mètode pedagògic en què es fan una sèrie de qüestions amb la finalitat no d'obtenir respostes concretes, sinó més aviat amb l'objectiu de fer reflexionar a l'interlocutor sobre els punts fonamentals del tema.
Les aportacions de Sòcrates també van suposar una contribució important i duradora als camps de l'epistemologia i la lògica, i la influència de les seves idees i la seva forma de pensar van posar els fonaments de la filosofia occidental que el va succeir.

No hay comentarios:

Publicar un comentario